Ny söndag, ny vecka

 
Idag kliver vi in i vecka 16
Både jag och Alexandra glömmer bort att ta bilder vecka för vecka och oftast när vi väl kommer på att vi måste dokumentera veckan så slutar det såhär. Jag orkar aldrig stå upp speciellt länge och tråkigt nog blir det här resultatet på bilderna. Inga jätte roliga bilder för framtiden med andra ord.. "Ta en bild snabbt så jag slipper stå" - typ hahah Har gått från ständig aktivitet i vardagen till en riktig soffpotatis. Dels mår jag illa största delen av dagarna men sen blir jag även yr när jag står upp för länge.
Hur som helst mår bebis bra och växer som den ska, vilket vi kunde se på senaste ultraljudet. Jag känner både rörelser och sparkar i magen, och idag lyckades jag även fånga en liten kick på film Jag fick även lämna prover i måndags på kvinnokliniken och där kom det fram att jag inte har någon infektion, vilket känns väldigt skönt! Läkaren hade alltså endast gått på mina symtom och därmed gett mig en felaktig diagnos samt skrivit ut medicin jag inte är i behov av! Såå tröttsamt..
 
Tiden går, till skillnad från graviditeten med Tindra, väldigt snabbt. Veckorna flyger förbi och det känns som att jag var i vecka 12 igår. Om endast 4 veckor är vi halvvägs, hur galet?!
 
Nu ska resten av kvällen spenderas i soffan framför film. Med smör popcorn. Har fått dille på det, äter ett paket om dagen. I början hade jag världens craving på mjölk, och nu är det äpplejuice och popcorn Försöker dock att byta ut äpplejuice mot isvatten istället. Det funkar ganska bra faktiskt. Är törstig i princip hela tiden och jag tycker inte om att "dricka socker".
 
Förövrigt så hyrde vi en hög med filmer igår. Både till Tindra och till oss. Just nu har vi börjat kolla på en gammal julkalender från 2002, nostalgi!Litens byrå är på plats

 
Vi har lyckats bygga ihop byrån och har även så smått börjat fylla den med saker. Det ser lite pojkigt ut just nu, men visar det sig att det är en flicka i magen så kommer det självklart fyllas upp med rosa, spets och volanger Sen kommer vi även att dekorera byrån annorlunda senare, men vi satte upp två tavlor och ett gosedjur sålänge för att det inte skulle kännas så tomt Jag hade velat ha en snygg familjebild printad på en stor canvas tavla och sätta över byrån, men jag antar att vi får vänta ett tag med det.
 
Börjar även inse att vi kanske köpt för små storlekar på kläder. Just nu har vi 2 par byxor och 2 bodysar i storlek 50. Vi kanske borde skippa storlek 50 helt framöver och sikta in oss på 56, man vet ju aldrig hur stor bebisen är. Tindra var väldigt liten så hon hade inga problem med att ha storlek 50, men det kan ju faktiskt bli en stor bebis denna gång. Speciellt eftersom Tindra kom för tidigt också. Dock hoppas jag självklart på en liten bebis, den ska ju ut också haha! Vilken storlek hade ni till eran nyfödda?Nya inköp och tankar om flytt

Igår var vi en tripp på IKEA där vi bland annat köpte med oss en byrå till bebisens kläder och saker. Vi lyckades även hitta den omtyckta elefanten vi letat efter ett bra tag, men som varit slutsåld överallt. Stor och mysig och perfekt för barnet när den ska börja träna upp nackstyrka Sen köpte vi även förvaringsboxar att ha i byrån där vi kan samla alla småsaker såsom stumpor, nappar, bitringar och andra småsaker som gärna försvinner Vi skulle även köpt en fårfäll, men det kommer vi nog att göra någon annanstans då de från IKEA inte riktigt passade oss i smaken. Till oss själva blev det lite doftljus och glödlampor.
 
Sen till den stora frågan; hur ska allt få plats? Med byrå, skötbord, säng osv.
 
Vi har en stor lägenhet men golvytan är inte placerad optimalt. Vi har hur mycket hallyta som helst! Vi har ett helt rum som egentligen inte är något annat än tom golvyta som inte går att utnyttjas då alla väggar består av dörrar/inbyggda garderober och öppningar. Totalt meningslös yta som hade kunnat läggas på ett större sovrum.
I sovrummet får vår säng plats, och en spjälsäng. Sen är golvytan borta. Byrån hade vi kunnat trycka in i vardagsrummet, men det mest optimala hade varit att ha skötbord och byrå nära varandra men det funkar inte riktigt. Panik!
 
Egentligen borde vi flytta till en större lägenhet, vilket jag mer än gärna gjort! Problemet är att vi har en väldigt saftig hyra redan nu på över 9000kr/mån. Så bytar vi lägenhet till en 4a inom området så får vi nog slänga på 2000kr till. Det känns inte riktigt värt det när vi inte trivs med lägenheten vi har nu. Det är antagligen min gamla lägenhet som gjort mig extra kräsen men jag får panik på "knottriga" väggar, repade golv och fula köksluckor. Vi får ju inte riktigt vad vi betalar för om man säger så. Jag har så smått börjat kolla runt efter lägeneheter här i Karlskrona men det finns verkligen inga! Det är så stor eftertraktan att folk på Alexandras skola får pendla fram och tillbaka i flera timmar, just pågund av lägenhetsbrist. Och tiden tickar ju på dessutom, är inte jätte sugen på att flytta varken som höggravid eller nyförlöst Dessutom hade det varit bra om det inte var allt för långt till Tindras skola. Usch, det är så mycket som ska passa in..