Litens byrå är på plats

 
Vi har lyckats bygga ihop byrån och har även så smått börjat fylla den med saker. Det ser lite pojkigt ut just nu, men visar det sig att det är en flicka i magen så kommer det självklart fyllas upp med rosa, spets och volanger Sen kommer vi även att dekorera byrån annorlunda senare, men vi satte upp två tavlor och ett gosedjur sålänge för att det inte skulle kännas så tomt Jag hade velat ha en snygg familjebild printad på en stor canvas tavla och sätta över byrån, men jag antar att vi får vänta ett tag med det.
 
Börjar även inse att vi kanske köpt för små storlekar på kläder. Just nu har vi 2 par byxor och 2 bodysar i storlek 50. Vi kanske borde skippa storlek 50 helt framöver och sikta in oss på 56, man vet ju aldrig hur stor bebisen är. Tindra var väldigt liten så hon hade inga problem med att ha storlek 50, men det kan ju faktiskt bli en stor bebis denna gång. Speciellt eftersom Tindra kom för tidigt också. Dock hoppas jag självklart på en liten bebis, den ska ju ut också haha! Vilken storlek hade ni till eran nyfödda?Nya inköp och tankar om flytt

Igår var vi en tripp på IKEA där vi bland annat köpte med oss en byrå till bebisens kläder och saker. Vi lyckades även hitta den omtyckta elefanten vi letat efter ett bra tag, men som varit slutsåld överallt. Stor och mysig och perfekt för barnet när den ska börja träna upp nackstyrka Sen köpte vi även förvaringsboxar att ha i byrån där vi kan samla alla småsaker såsom stumpor, nappar, bitringar och andra småsaker som gärna försvinner Vi skulle även köpt en fårfäll, men det kommer vi nog att göra någon annanstans då de från IKEA inte riktigt passade oss i smaken. Till oss själva blev det lite doftljus och glödlampor.
 
Sen till den stora frågan; hur ska allt få plats? Med byrå, skötbord, säng osv.
 
Vi har en stor lägenhet men golvytan är inte placerad optimalt. Vi har hur mycket hallyta som helst! Vi har ett helt rum som egentligen inte är något annat än tom golvyta som inte går att utnyttjas då alla väggar består av dörrar/inbyggda garderober och öppningar. Totalt meningslös yta som hade kunnat läggas på ett större sovrum.
I sovrummet får vår säng plats, och en spjälsäng. Sen är golvytan borta. Byrån hade vi kunnat trycka in i vardagsrummet, men det mest optimala hade varit att ha skötbord och byrå nära varandra men det funkar inte riktigt. Panik!
 
Egentligen borde vi flytta till en större lägenhet, vilket jag mer än gärna gjort! Problemet är att vi har en väldigt saftig hyra redan nu på över 9000kr/mån. Så bytar vi lägenhet till en 4a inom området så får vi nog slänga på 2000kr till. Det känns inte riktigt värt det när vi inte trivs med lägenheten vi har nu. Det är antagligen min gamla lägenhet som gjort mig extra kräsen men jag får panik på "knottriga" väggar, repade golv och fula köksluckor. Vi får ju inte riktigt vad vi betalar för om man säger så. Jag har så smått börjat kolla runt efter lägeneheter här i Karlskrona men det finns verkligen inga! Det är så stor eftertraktan att folk på Alexandras skola får pendla fram och tillbaka i flera timmar, just pågund av lägenhetsbrist. Och tiden tickar ju på dessutom, är inte jätte sugen på att flytta varken som höggravid eller nyförlöst Dessutom hade det varit bra om det inte var allt för långt till Tindras skola. Usch, det är så mycket som ska passa in..Han kallar det vinterkräksjuka

Medicineringen gick inte alls som planerat! Jag tog första kuren på kvällen och på morgonen dagen efter vaknade jag upp med det värsta tänkabara illamåendet. Jag tog mina tabletter och trodde det var en kraftig släng av graviditetssymtom, men jag förstod ganska snart att något var off. Jag började spy, få rejäla magkramper, frossa och låg utmattad i soffan och kunde typ inte röra mig. Jag fick inte behålla något på hela dagen, inte ens en klunk cola. Spydde som ett djur hela dagen och kvällen och började ana att jag fått en allergisk reaktion mot medicinen. Alexandra kollade upp symtomen på läkemedlet där det stod klart och tydligt att vanliga biverkningar var magsmärtor, illamående, kräkningar och feber. Jag fick hela kalaset. På nätet läste jag om flera stycken som varit med om samma sak redan efter första doseringen. Tog ingen medicin den kvällen. Spydde det sista på natten. Idag har jag mått extremt illa hela dagen, men inte mer än så. Ringde 1177 som sa att jag skulle sluta ta detta och ringa läkaren och be han skriva ut något annat. Som ni säkert läste i förra inlägget så var han extremt otrevlig vid vårat besök, och det blev inte bättre när vi ringde. Han vägrade skriva ut något annat och sa att jag ska fortsätta med kuren. Trots att jag inte fått behålla någon mat eller vätska på ett dygn! Han påstod att jag fått vinterkräksjuka och att det inte alls var bieffekter från kuren. Magiskt nog försvann denna "kräksjuka" efter jag rensat ut medicineringen ur kroppen. Så nu går jag runt med en infektion som innebär stora risker för missfall, och läkaren vägrar göra något åt saken! Är så förbannad! På sjukhuset när jag pratade med barnmorskorna så var de inte alls förvånade över de bemötande vi fått när jag nämnde läkarens namn. Bara det säger en hel del.
 
Ringde till min barnmorskemottagning som sa åt mig att absolut inte ta mer av medicinen. Hon kollade i journalen och såg hans namn, och även hon visste vem han var då han tydligen är känd för sitt dåliga bemötande mot patienter och har fått en hel del klagomål. Hon fann även brister i att han inte gjort några tester som visar på att jag faktiskt har den infektion som han påstår. Han tog aldrig några tester, han bara gav mig en "diagnos". Så nu har jag fått en tid inbokad direkt på måndag morgon hos min mottagning där dem kommer att göra dessa prover. Det ska dessutom ta tre dagar att få svar på om jag har denna infektion eller inte, då man inte bara kan fastställa den utan provtagning. Det läkemedel jag fått utskrivet är heller inte testat nog för att säga att det är en lämplig medicinering vid graviditet, och det står även att det ska skrivas ut med försiktighet till gravida! Han har alltå valt ett olämpligt läkemedel när det finns flertal andra som inte påverkar graviditeten! Barnmorskan gav mig förslag på vad jag bör ta istället, om det visar sig att jag har denna infektion som han påstår..