Vecka 29

 
Är extremt dålig på att uppdatera. Får ångest över att jag trots det ändå har läsare dagligen som kikar in. Borde verkligen bättra mig, men livet går i 180 hela tiden så det finns liksom ingen tid.
 
Nu har vi hur som helst landat i vecka 29 och om mindre än två veckor börjar min mamma ledighet! Om jag längtar? Jooodå. Stressen från vardagen har gjort att jag fått förvärkar och fått åka in på extra kontroller. Fått order om att börja vila mer och stressa mindre. Lättare sagt än gjort när man ligger efter i plugget och kämpar för att hålla huvudet ovanför ytan varje dag. Min barnmorska tyckte i alla fall att det är bra att jag valt att inte jobba sista tiden nu mellan plugg och bebis, jag behöver ta det lungt innan förlossningen.
 
Jag har en hyfsat lätt graviditet trots allt måste jag ändå säga. Som dag och natt mellan graviditeten med Tindra och lillebror! Lite plågor har jag ju såklart, men det hör väl till antar jag. Har fått problem med vätskesamling i kroppen som gör att fingrar och tår konstant domnar av till och från under dygnen. Lederna är stela och jag har stickningar som vägrar ge med sig. Benen och armarna ömmar och knakar. Ibland känns det extra trångt inne i magen och det är svårt att andas.
 
Men snart är han här! efterlängtad
Jag fick även se han för 4e gången förra veckan. Dock bara en snabbtitt för läkaren skulle kolla så att moderkakan inte låg för utgången, då den legat långt ner tidigare. Blev även kollad så att jag inte börjat öppna mig än, i med förvärkarna som kommit till och från. Men allt såg bra ut och han har inte fixerat sig än, vilket också är ett bra tecken! Det blir ett 5e ultraljud nu snart, men även då är det för att kolla så att moderkakan ligger där den ska. Förhoppingsvis får vi en bättre skymt av honom då